lördag 13 augusti 2011

Jobbig dag

Igår var jag ledig så hände inget speciellt mer än att jag var med Moa och Markus och fiskade. Fick själv ha ett eget spö och helt plötsligt fick jag napp och vi såg till och med fisken men sedan släppte den precis i kanten av vattnet så Markus hoppade efter den men fick inte tag i den. Blev lite besviken på fisken som inte ville vara kvar, skulle ju blivit min första fisk ever, haha men bättre lycka nästa gång!

Idag har vi jobbat med fryshuset hela dagen, så hundarna har fått en välförtjänt vilodag. Jobbade hela dagen men fick inte gjort så mycket känns det som. Vi jämnade i alla fall ut marken och lade ut brädorna, som fryshuset ska stå på, så att de blev jämna och inte vinglade eller så. Det får ju inte stå snett så vi mätte med vattenpass som inte ens fungerade, eller det gjorde det men det var helt komplicerat i alla fall.
Tog sin lilla tid med att få alla brädorna i samma höjd och att marken skulle bli plan. När vi fått det jämt så lade vi golvet, men sedan kom det stora problemet. Ingen visste vilken del som skulle vara vart eller något så vi stod där och skulle lista ut det. Tog världens tid och Petter var inte hemma så det var inte så lätt att få hjälp av honom. Men det löste sig vi kom fram till hur vi skulle göra och vi placerade ut delarna som dem skulle var men satte inte ihop något. Sen kollade Petter på det och då var han inte nöjd med botten så vi kanske får göra om allt under golvet, alltså brädorna eftersom det var en bräda som låg lite snett och så ville han att dem skulle sticka ut lite mer på ena långsidan. Så vi måste flytta bort golvet, lägga mer jord och jämna ut det sedan flytta ut alla brädorna och mäta om och kolla med vattenpasset igen om det är rakt, sedan kan vi lägga på golvet igen och fortsätta med väggarna.
Haha, med andra ord är det inte lätt att bygga ett fryshus och det gör det inte bättre när man inte har något att gå efter eller när man inte vet hur Petter vill ha det.

Så här långt kom vi


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar