fredag 19 augusti 2011

Idag fick hundarna vila, så vi jobbade på de saker som skulle göras och fick ganska mycket gjort faktiskt. Först så gjorde vi en trapp till valparna eftersom de är så pass stora att de trillar ut ut kojan, så därför ska dem ha en sådan så att dem inte slår sig utan nu kan de själva klättra ut och in som dem vill. Men man måste självklart fortfarande hjälpa dem in då dem inte riktigt klara av det själva.
Efter det så satte vi upp dem sista väggarna på fryshuset så nu är det bara dörren och ena takhalvan kvar, sedan ska elen kopplas in och sen är den klar (elen kopplar dock inte vi in).
När den var klar så började vi att skura de fryser som var tomma, det är fryser som man har köttet i, och så fyllde vi det dem med mjölk. Mjölktanken på gården hade inte kylt mjölken så dem fick inte leverera den så då blev det gratis utdelning av mjölk samt att vi fryste ner en hel del. Var ca 600 liter mjölk och ca 100 liter fick dem hälla ut. Så nu är de två tomma frysarna fyllda med mjölk, så nu har vi mjölk ett år framåt!
Det sista vi gjorde innan vi slutade var att byta bromsar på fyrhjulingen, gick super när vi fick lite hjälp från Petter.
Dagen har gått väldigt fort och nu ska vi in och äta risgrynsgröt hos Angela och Petter samt lille Jesper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar