måndag 31 oktober 2011

Fototripp

Tog en foto runda med Moa och Markus idag, jag hade ledigt och Moa skulle inte köra några hundar så hon hade inget att göra. Så vi tog bilen, eftersom det är så långt till något här, och rullade ut på vägen för att hitta fina ställen att fota på. Gick inte så bra då vi inte kunde åka så långt om det var så att vi skulle behöva åka till Storuman och besikta Angelas och Petters bil + släpet. Men några ställen blev det och några kort blev det, var ju inte toppen väder heller med det räckte för att få lite bilder.
När vi kom tillbaka så släppte jag och Moa ut hundarna så att dem skulle få röra på sig lite, men jag slängde alla korten som jag tog på hundarna för dem blev verkligen inte bra. Få bli nya bilder på dem en annan dag!
Sen har jag inte gjort så mycket mer, var ute och gick en runda men blev inte så långt då jag fick extremt ont i huvudet och kände mig allmänt inte på humör att vara ute, dessutom var det kallt.




söndag 30 oktober 2011

En timme för tidigt

Klockan ringde som vanligt vid halv sju och jag steg upp och gick ut för att ge hundarna vattensoppa. Hade ingen aning om att klockan var halv sex egentligen och det gjorde mig inget heller. Var ute igen vid halv nio, trodde jag fortfarande, men klockan var halv åtta, gav mig iväg med ett spann. Väl tillbaka kom Moa ut, för hon skulle köra nästa spann, och eftersom vi bara ha en fyrhjuling så körde vi var gång så hon fick en liten sovmorgon idag.
Det var först när hon kom ut som det ringde en lite klocka att klockan inte var så mycket egentligen, hade mina aningar att det var rätt tidigt när jag var ute och körde.
Men det har inte gjort mig något alls att jag har gått upp tidigare eftersom jag blev färdig tidigare med allt, så det gjorde mer gott än ont. Blir till att ta det lugnt resten av dagen då det inte finns något speciellt vi ska göra mer idag.

lördag 29 oktober 2011

Mörkt

Var uppe klockan halv sju och gick ut och gav hundarna vattensoppa, det är verkligen mörkt på morgonen men det blir väl ändring på det på söndag då vi ställer tillbaka klockan.
Sedan gick jag tillbaka in och åt frukost, slappade en stund sedan gick jag ut igen och körde ett spann och valparna. Körde ett bara för att vi ska jämna ut lite, ska köra hundar som gått för lite så att det blir jämt och så att alla har gått lika mycket.
När jag var klar med alla hundarna gick jag inte och lagade lite mat, sedan slappade jag lite till innan jag gick ut igen för att ge dem mat och skrapa skit.
Snart ska jag på möte och det är redan mörkt ute, men det kommer vara ännu mörkare ute om kvällarna då vi ställer tillbaka klockan nu i helgen.

fredag 28 oktober 2011

Jobbade med Moa idag, så jag körde ett spann och valparna så tog hon dem andra två spannen. Går så mycket smidigare när man är två, hann ju till och med att äta middag mitt i allt och blev ändå klara med hundarna runt fyra. Annars brukar det vara att man jobbar från halv sju till fyra, halv fem utan att äta någon lunch.
Ja, har inte hänt så mycket mer idag, allt har flytit på och har varit relativt bra väder. Började regna när vi var ute med de sista hundarna, men det gjorde inte så mycket då man hade overallen på sig för första gången idag. Slutade med att man var varm istället för iskall, så resten av mitt liv kommer jag att bo i den overallen.
Måste vara det bästa som uppfunnits i alla fall i vinterkläder!

torsdag 27 oktober 2011

Första lediga dagen på tre veckor

Har nu den första riktiga lediga dagen på ca tre veckor. Kan säga att det är otroligt skönt, har fått sova ut och bara slappat. Moa kom tillbaka i måndags och så jobbade vi tillsammans igår så att hon skulle komma in i allt igen, för har ju ändrats lite rutiner sen hon åkte. Så idag fick jag min lediga dag så hon jobbar själv.
Har nyss kollat på en film och tänkte ge mig ut på en runda nu men det ser inte så lockande ut, men tar kanske med mig kameran ut så att jag ha något att göra.
Har varit riktigt dimmigt de senaste dagarna så idag har det försvunnit och nu är det bara molnigt. Är plusgrader också så allt som varit fruset har tinat upp igen och det är inte lika vintrigt som det var igår och i förgår.

Bilder från igår:

Hittade musen Bert, men han var inte så levande länge 


Moa kör hundar

Lite dimmigt var det allt


Sen kom det mer dimma

tisdag 25 oktober 2011

Förgår, igår och idag

I söndags så vilade hundarna, jag tog det lugnt och vilade lite också. Plockade undan lite och städade i garaget.
Igår så körde jag alla hundarna längs vägen, sedan bar jag in kött i frysarna som hade kommit tidigare under dagen. Har inte satt igång fryshuset ännu så fick lägga ner allt i frysarna.
Idag har jag bara kört två spann eftersom det var is på vägen och den andra svängen var för blöt och lerig. Så ska köra de imorgon, så hoppas det frysigt lite mer så att det är helt stelt uppe vid myren där man vänder så slipper man fastna och åka igenom allt blött.

lördag 22 oktober 2011

Snö!

Har visst snöat hela natten, blev helt förvånad när jag gick ut genom dörren i morse och det låg snö över hela gården. Fick en helt underbar känsla i magen och ett leende spred sig över läpparna, blev helt varm och det var helt underbart kul att gå ut.
Gav hundarna vattensoppa sedan tog jag ut kameran en stund och fotade de fina ögonblicket, efter det åt jag frukost och bytte om sedan gav jag mig iväg med ett spann längs vägen. Allt var verkligen täckt av snö, helt underbart. Man får en helt annan känsla när det är snö och det blir roligare att köra, även om man fortfarande kör fyrhjulingen.
När jag kommit tillbaka så körde jag valparna, denna gången körde jag 7 kilometers rundan och hade med mig kameran så blev lite kort. Snön varade inte länge, eller det mesta har redan smält bort. Tråkigt, men det kommer nog fler dagar med snö.
Gick in och värmde mig sedan och nu har jag precis ätit lite mat, så nu ska jag ut och ge hundarna mat.

Träning med valparna 

Träning med valparna


Slim och Elim
Pirka


Träning men valparna



fredag 21 oktober 2011

Tiden tickar på

Ja här går det undan, redan helg och inte många dagar kvar tills jag sitter på tågen/bussen på väg hem. Ska bli skönt att komma hem lite, slappna av och bara vara, träffa familjen och vänner.
Har enbart jobbat de senaste dagarna, fyrhjulingen har krånglat så har fått köra med trollcarten idag och igår, har grymt ont i händerna och tror snart att handlederna går av på mig.
Är så jobbigt att bromsa, eftersom bromsarna tar typ direkt och avståndet mellan broms och handtag är så lång och jag har inte så långa händer/fingrar så dem sträcks ut till max. En trollcart för er som inte vet liknar en släde, eller inte liknar men det är typ samma stuk. Man står i alla fall och så har den fyra hjul och handtag samt två bromsar, bästa förklaringen någonsin!
Nu ska jag ut och ge hundarna mat efter att ha kört alla spannen, sedan är det möte och sen ska jag se på film och sova.

onsdag 19 oktober 2011

Springande valpar





















Foto

Hundarna fick rasta sig själva idag, så jag stod där ute och kollade på när dem sprang runt och så fotade jag lite. Men hann inte fota alla då det började regna och bilderna blev inte så bra som jag ville att dem skulle bli. Men det är bara att öva på!