onsdag 30 november 2011

Trött

Har varit mildare idag så snön har nästan tinat bort eller det känns som det, finns ju något kvar i alla fall. Körde bara valparna idag eftersom man förstörde spåret genom att det blev djupa spår efter trollcarten och det spåret får inte förstöras. Tog istället lite bilder på dem nya valparna och de andra som nu växt något enormt men fick inte så bra bilder på dem då de springer fort och det var svårt att hänga med.
Har varit otroligt trött idag, haft träningsverk och grymt ont i naken, så tur att det var en mildare dag. Börjar också på att bli förkyld så känns jobbigare att jobba men det överlever jag nog.
Har nyss varit ute och matat hundarna så nu väntar jag på mötet sedan ska jag gå ut en sväng med Storm som ligger i garaget eftersom han har ett sår på tassen som han håller på att slick upp hela tiden så det får inte tid att läka.













tisdag 29 november 2011

Släde

Idag körde jag släde för första gången, helt otroligt att jag ens höll mig kvar på den där saken. Det var ju inte direkt lätt och att vägen var hoppig/guppig gör ju inte det hela lättare heller. Trillade som tur väl var bara två gånger, första var precis lite efter starten då det kom ett gupp och jag visste inte hur jag skulle luta mig så då föll jag. som tur väl var höll jag kvar i släden, för annars hade hundarna sprungit iväg utan mig.
Andra gången jag föll så gick det lite väl fort ned för en backe + att det var helt ojämt och gupp överallt så man kunde inte riktigt gromsa, så tappade då balansen och föll, men gick bra då jag landade mjuk och jag släppte heller inte denna gången släden.
Är ju inte det lättaste att komma upp igen, då man måste sätta ner ett ankare innan man reser släden, annars drar hundarna iväg igen.
För att klaga kanske lite ännu mer så tyckte jag att 3 mil var lite väl långt för att vara första gången, då man inte kan någonting och allt är nytt. Hade varit mycket enklare om jag hade kört en kortare runda och fått ställa in mig på släden och farten samt tekniken man måste ha när man ska bromsa.
Så nu är jag helt mör i kroppen och varenda muskel är slut eftersom man stod och spände sig. Så blir till att lägga sig i sängen och sova, imorgon väntar ju mer jobb och då måste man vara utvilad, fast först ska jag ta mig en varm dusch!

söndag 27 november 2011

Tillbaka

Kom in klampandes genom dörren igår runt halv tio snåret, så efter att ha rest ett dygn var jag rätt slut i kroppen.
Kan ju säga att jag inte gjorde mer den dagen förutom att lägga mig i sängen och somna på stört.
Idag vaknade jag av massa hundar som stod och skällde, har ju sluppit det i en månad nu så det var lite ovanligt. Men låg ändå kvar lite till i sängen sedan gick jag upp och packade upp alla mina saker och sedan gick jag in till Petter och Angela och pratade lite innan jag gick ut till alla hundarna och Moa för att hälsa på dem.
Gick sedan in och satte på mig overallen sedan gick jag ut igen och hängde med Moa när hon körde hundarna, härligt att vara tillbaka men det var kallt.
Har nyss kommit in och nu ska vi äta sedan dra vi till Storuman för att handla lite mat, eftersom det är tomt i kyl/frys.

torsdag 24 november 2011

Lunch/Fika

Har städat och packat på förmiddagen då jag åker upp till lappland imorgon kväll. Ska bli skönt att få komma hemifrån lite till då jag snart går genom väggarna här hemma! Ska verkligen bli skönt att köra hundarna igen och bara njuta av livet dör uppe, synd bara att Herr snö inte kan komma, det är ju trotts allt november snart december!

Vid ett kom Amanda och hämtade mig så åkte vi till staden och tog oss en lunch/fina och bara satt och pratade, massa mys på det!
Åkte sedan med mamma hem och väl hemma så var det att ge hunden mat, sedan var det till att baka frallor men det gick inte så bra så mamma tog över så bakade jag pepparkakor istället.
Men oj så farligt det är! Halva degen ligger nog i magen min och ont har den så den skriker, men oj så gott det är, haha! Nu blir det nog en film som avslutning på dagen min.

söndag 20 november 2011

Halmstad

Har varit i Halmstad i helgen och hälsat på stora syster, var mycket trevligt och mysigt.
Var i stallet igår och red, helt underbart fast än att det regnade. Sedan kollade vi på film och åt popcorn och choklad.
Idag var vi ute en runda vid havet och fotade lite, sedan åkte vi tillbaka till lägenheten och drack glögg, sedan kollade vi på en film innan det var dags för mig att ta tåget tillbaka till Värnamo.
Har i alla fall haft en underbar helg!












tisdag 15 november 2011

Död?!?

Inte ännu i alla fall, ännu lever jag och dagarna går som raketer ändå hittar jag inte på speciellt mycket. Har träffat lite vänner och lite släkt de senaste dagarna, lika underbart varje gång och man får sig riktigt mycket skratt.
Var och fotade en kompis igår och det gick bra tycker jag, jag är nöjd och hoppas att hon också blev det :)
Snart ska jag själv ta med mig hunden och kameran ut i det fina vädret och se vad man kan fota idag, kanske låter hunden få springa lite i skogen så att han blir nöjd och glad.

Nästa vecka blir det att åka upp till lappland igen, så ska leva mina sista dagar till fullt innan jag försvinner i snön! (Om det nu är snö när jag kommer tillbaka!)


tisdag 8 november 2011

Semester

Kom ju hem i fredags och det första jag gjorde var att hälsa på voven och måste säga att han blev mycket glad över att se mig :) Sedan körde jag lite fyrhjuling, får inte nog av det! Haha
Var hos en kompis i helgen och vi hade en del att prata om, så våra munnar gick i ett och det var verkligen super trevligt att träffa henne igen. 
Var i stallet och red på Mizzle igår och idag har jag varit ute med hunden en runda, släppte honom så att han fick driva lite rådjur. Härligt är det att vara hemma :)


fredag 4 november 2011

snart hemma

Klockan är nio och jag har åkt ifrån Slussfors, Umeå, Stockholm och är nu på väg till Alvesta. Har precis lämnat Lindköping för att ta sig vidare till Nässjö.
Har inte kunnat sova så mycket men resan har gått bra, det värsta är att man blir så rastlös och får myror i benen så att man bara vill springa runt och inte sitta stilla så mycket.
Blir till att sova när jag kommer hem om jag nu kan annars får det bli i natt, har väl antagligen vänt på dygnet men det fixar vi nog till en natt.
Åker just nu x2000 så jag är nog framme fortare än jag tror. Detta är antagligen inte det roligaste ni har läst men nu vet ni i alla fall vad jag har åkt igenom och vad jag kommer att hamna någonstans. Förhoppningsvis hamnar jag ju hemma ;)

torsdag 3 november 2011

Halv tio

Började min resa klockan tjugo i tre, nu klockan halv tio har jag åkt nattåget mot Stockholm i en timme. Känns skönt att sitta här nu, var jobbigt att åka bussen från slussfors till Umeå då det lät mycket och jag fick en otrolig huvudverk som jag nu ska försöka få bort med alvedon och lite mer dricka.
Kommer att vara framme i Stockholm runt halv sju imorgon bitti och sen ska jag vidare till Alvesta för att sedan ta ett annat tåg som går hem till lilla Värnamo.
Ska se om jag kan få mig lite sömn också, men lär nog inte gå så bra men försöka kan man alltid.
Önska mig själv Lycka till på den här resan!

onsdag 2 november 2011

På väg!

Har jobbat både idag och igår. Igår jobbade jag med Moa och idag jobbade jag själv, så alla hundarna har fått gå båda dagarna.
Började med att ge dem vattensoppa, sedan hade vi fått torrfoder så jag fick hjälp utav Moa att bära in allt så att inte skatorna och katterna skulle äta upp allt. Så nu är det fullt med foder i garaget!
Körde som sagt sedan alla hundarna, var klar vi fem och då gick jag in för att äta lite mat och så satte jag mig ner i sängen och vilade innan jag tog en varm dusch. Sedan var det dags för möte och efter det gick jag ut igen för att ge hundarna mat.
Lady, en tik, har även fått valpar idag, så nu har vi fyra små liv till i hundgården. Hon fick fem, men en dog så det blev bara fyra.

Imorgon börjar min stora resa hem! Genom hela Sverige känns det som att jag ska. Tar mig hela två dygn att komma hem, så hoppas att det går bra!
Ska bli skönt att få komma hem och träffa alla igen, innan man åker tillbaka hit den 25 november.