lördag 31 december 2011

Ett nytt år

Eller ja inte riktigt kanske men om 4 timmar. Tror nog det är den tråkigaste Nyåret jag har haft, har inget att göra och ingen att göra något med. Tråkigt när man inte känner någon. Så ligger i min säng och myser och så har jag datorn som min trogna vän, har tänt lite i kaminen så nu är det varmt och gott. Vet inte ens om jag kommer att vara uppe till tolvslaget, tror inte mina ögon orkar med det, ska ju också jobba imorgon och jobbade idag.
Körde bara valparna 14 km och så var jag ute med Nikolina och Max som ska börja "köras" in nu. Gick väldigt bra tycker jag, gick bara en kort liten runda i koppel så de får vänja sig.
Matade hundarna tidigt och sedan var jag ledig resten av dagen. Har varit väldigt kallt idag men ett helt underbart väder.

Så här såg det ut när jag var ute och körde valparna

fredag 30 december 2011

Dagen innan Nyår

Idag var Jesper här på ett litet besök, men jag fick inte leka särskilt länge med honom då jag skulle ut och träna hundarna. Först var det tänkt att jag skulle ha "turister" med mig på träningsrundan, just för att det skulle blir mer tyngd på släden, men de fick annat i tankarna så jag anlitade min trogna kompanjon, Moa, att sitta och frysa på släden.
Körde först valparna 14 km då Moa fortfarande var barnvakt åt Jesper, sedan när jag var tillbaka så bar vi iväg med det andra spannet på 4 mil. Var som isglassar när vi kom tillbaka, att köra i -17 är inget kul, särskilt inte när man kämpar för att få upp värmen och den ändå försvinner på några hundradelar. Det kommer ju heller inte blir varmare ju längre in i januari vi kommer, genomsnitts temperaturen ligger på -15 grader här uppe, brr vad kallt!
Imorgon blir det en lugn dag i alla fall, det är ju trotts allt Nyår :D


onsdag 28 december 2011

5:te dagen

Är nu inne på min femte dag i rad att jobba, så börjar bli slut i kroppen nu. när man har varit ute en heldag och kommer in känner man hur tröttheten smyger sig på.
Körde bara valparna igår, sedan åkte jag bakom Petter med skotern. Det var meningen att vi skulle sätt pinnar vid spåret så att man lättare hittar det när det inte är upp kört, men det gick inte så bra. Sjöarna man kör på var inte så frusna eller det finns is men det har kommit mer snö och det gör att det bara blir vatten ovanför isen, så det var mest blött så vi vände och åkte hem igen.
Idag körde jag och Moa 48 km och det var hemskt kallt, förstår inte hur man ska få värme i fötterna när man har tre par socka och ändå står och sparkar med benen samt vickar på tårna.
Blir till att ut och mata hundar, sedan bära in massa köttblock i fryshuset som har kommit. Sen ska jag sova och i morgon är jag ledig!

måndag 26 december 2011

Fikatur

Var på min första fikatur idag. Moas föräldrar och syskon fick leka turister idag, så jag, Moa och Petter körde en varsin släde så fick dem andra åka, två på min, och två på Moas och så åkte Angela och Jesper med Petter. 
Var väldigt blandat väder, ena sekunden var det nästan blå himmel och klart, men sedan nästa sekund var det typ snöstorm. Men det var i alla fall härligt att köra och det var roligare när fler var med, för då har man någon och prata med, ja det blir något helt annat. Man står liksom inte bara där på släden och nästan somnar utan man gör något annat, det händer mer så att säga. 
Nu är jag helt slut, tar ju kål på en när man varit ute en hel dag och kommer in i värmen eller föresten vilken värme? Ja den finns inte här i alla fall.
Nu ska jag sova för att återigen upp och jobba imorgon. 






 




 

söndag 25 december 2011

Julafton

Jobbade på självaste julafton, men behövde inte köra som tur väl var. Så gav hundarna vattensoppa på morgonen och så städade jag, sedan vid elva någon gång så gav jag dem mat sen var den jobb dagen slut. Efter det så åkte jag och Moa till hennes föräldrar, som är här för att hälsa på, som bor i en stuga längre bort. Där åt vi julmat och kollade på Kalle Anka samt spelade lite spel. Sedan var Moa tomte och jag hennes Nisse, så tomtade vi för familjen Karlsson, det var väl mest för Jespers skull som vi gjorde det. Dock så kände han igen mig men var inte så konstigt då jag inte hade någon mask på mig utan en tomteluva.
Där fickade vi även lite, men jag var så mätt så jag drack bara lite granna. Vi åkte sedan tillbaka till stugan där Moas föräldrar och syskon bor och så satt vi och spelade spel och pratade lite. Sen var det att sova.

Idag var det upp klockan sju och ge hundarna vattensoppa, sedan bar jag, Moa och Petter oss iväg på en släd runda. Körde ett nytt spår idag, där alla turist körningarna kommer att gå. Var väldigt nära fjällen, nästan så att man kunde ta på dem och så kollade vi in i stugan där man sover över om det är en sådan tur. Var väldigt mycket uppför i början och väldigt mycket ner för i slutet. Så nu är jag mör i kroppen min och har nyss varit ute och gett hundarna mat och snart ska jag ta in Storm i garaget sen ska jag sova. Imorgon väntar ännu en dag ute med släden.

Vår lilla utegran 

fredag 23 december 2011

Dan före doppare Dan

Ja minsann, imorgon är det julafton och det känns ovanligt att inte tillbringa den tiden med sin egen familj utan göra det hos/med en annan familj/-er. Men har i alla fall fått lite julklappar av mamma och pappa uppskickandes i ett paket som kom i måndags, så får i alla fall öppna julklappar imorgon.
Idag har jag jobbat tillsammans med Moa och det var tänkt att vi och Petter skulle köra på ett nytt spår, men det blev inställt eftersom Petter och Mos inte kände sig bra. Så jag fick köra valparna och så släppte jag och Moa ut lite hundar så att dem fick springa fritt.
Har snöat hela dagen idag, lite mysigt faktiskt. Har dessutom redan hunnit mata och städa hos hundarna så var färdiga vid tre, vilket innebar att vi slutade tidigt och har slappat/slappar den tiden fram till mötet som är klockan sex. Då ska vi äta julgröt som vi har blivit inbjudna till, sedan ska jag inte göra ett dugg.

onsdag 21 december 2011

Slut

Ligger i sängen och är helt slut. Har varit uppe tidigt och jobbat hela dagen och än är det inte slut och klockan är snart halv åtta. Började med att ge hundarna vattensoppa klockan sju och sedan så var det in och äta frukost. vid halv tio var det ut igen och köra iväg med slädarna och hundarna, jobbade med Moa idag, och då var det så att vi skulle köra ännu längre än vi brukar. Så körde 53 kilometer totalt och det tog si så där fyra timmar, inte kul när man fryser redan innan man går ut och det är sådär -11 och det snöar och är tråkigt väder.
Så när vi var tillbaka var det att städa hos hundarna och hämta ett paket i affären och sedan in äta mat, tända kaminen och slänga sig undertäcket, min nya vän som ger mig fullt med värme. 
Vid fem så var bar det ut och mata hundarna och skära snacks. In igen och snart gå ut igen och ge Petters spann mat eftersom han inte hinner med det.
Sedan ska jag sova!



tisdag 20 december 2011

Vackert

Var helt underbart att köra hundarna idag, var klart och man fick se solen och alla dess färger. Såg till och med en blå himmel, det är verkligen inte ofta det är sådana här dagar, brukar alltid vara grått och mörkt. Såg en massa fjäll som man inte sätt innan och så fick jag till och med solens strålar på mig ibland, underbart!
Körde Moas spann eftersom de hundarna hade gått en gång mindre än mina, så nu har alla gått lika mycket. Körde även valparna och sedan städade jag alla burarna, efter det så gick jag in och värmde mig och när jag kollade på temperaturen så var det -14.
Snart ut igen och ge hundarna mat sedan är det möte och efter det vet jag inte vad som står på schemat, men det brukar jag ju inte vet, antar att det blir film eller bara slapp framför datorn.







lördag 17 december 2011

Umeå

Igår eftermiddag runt tre så åkte jag, Moa, Markus och hans föräldrar till Umeå, där sov vi över hos Markus syster och idag har vi varit på stan och gått runt en hel massa. Så nu kan jag nog Umeå centrum rätt bra! Köpte inte så mycket men blev någon julklapp i alla fall, har ju redan fixat en del men var lite kvar så passade på nu när jag ändå fick ledigt från jobbet för att åka till Umeå.
Har typ nyss kommit tillbaka och nu ska jag dumpa mig i sängen för att imorgon väntar en jobb dag och den går ju inte och missa.

torsdag 15 december 2011

9 dagar kvar

Snart är det minsann Julafton, vart har året gått till? Vad har jag egentligen gjort? Jo, jag har avslutat skolan och tagit studenten, sommarjobbat på ett helt underbart ställe och flyttat upp till Norrland, världens ände.
Så mycket på så kort tid eller kanske så lite på så lång tid. Har varit en sjuk resa, att ta studenten gjorde mycket, man börjar ett helt nytt liv, får nya vänner och upplever nya ställen. Jag får jobbar med hundar som jag älskar även om jobbet ibland är lite upp och ner, kanske är det en dröm eller så är det verkligheten, verkligheten som får mig att leva och vara den jag är. Jag vet inte, svårt att leva när man inte få känna efter riktigt om det är ens grej eller inte, allt ska gå i ett och man hinder knappt att andas. Det känns så i alla fall, tankar som flyger hit och dit, ingen ro, ingen vila, bara massa gör si och så. Men jag låter resan går vidare för jag vill se vad den har att erbjuda längre fram, kanske blir det bättre eller så blir det sämre, men det är ingen som vet förens den dagen har gått.
Har i alla fall varit ledig idag, tagit en promenad och kollat på film, låtit timmarna gå fram av sig själv. Lite sorgligt att det redan är mörk klockan tre, man vill så mycket mer men blir bara trött av att det är så mörkt hela tiden så tar och kryper ner under täckte ett tag till.


Bilen som vi kommer få köra när det blir turistkörningar på andra ställen eller om vi ska med på tävlingar

onsdag 14 december 2011

Inget kul

Var inget kul att köra släde idag... Det gick sakta eftersom det var var mycket snö på spåret och så var det plusgrader idag så det var kramsnö, sedan fick vi köra i typ storm, det blåste kallt och snöade blötsnö. Så man var helt kall och blöt när man var tillbaka. Dessutom så tog hela 4 mil en timme längre än vanligt, så var inte alls kul att köra idag.
Kröp in under täcket när vi var tillbaka och där jag jag varit ända fram till nu, snart blir det ut och mata hundar.

tisdag 13 december 2011

Lucia

Var och kollade på när Jesper var tomte i deras lilla Luciatåg på morgonen, var verkligen super mysigt och alla var så söta när dem stod och sjöng. Efter det så gick jag tillbaka för att varma mig lite innan jag gick ut igen och körde mina sju hundar, 4 mil som vi brukar. Gick kanon idag men var jätte kallt och det var väldigt dimmigt så det gjorde att det inte alls var kul att köra, vill ha Januari så att det blir bättre väder. Är ju så mörkt och grått nu så vill ha lite ljusare och klarare på dagarna.
Både jag och hundar blev helt frostiga av åkturen, till och med mina glasögon fick frost på sig så var tvungen att skrapa dem under åkturen, då är det kallt.
När jag kom tillbaka så var det att ge hundarna vattensoppa och sedan skrapade jag lite skit sedan in och äta mat och nu har jag suttit i sängen ett tag för att snart ska jag ut igen och ge hundarna deras käk. Sedan ska jag in på möte och sen är det väl dags för sängen om inte det blir en film eller kanske något annat, ingen som vet.


måndag 12 december 2011

Gått och kallt

Igår var jag ledig och det var verkligen en jätte härligt dag som var klar och fin, men dock var det svin kallt. Låg på -17 ibland -19.9, så nästan -20. Höll nästan på att frysa ihjäl, men tände i kaminen så att det blev varmt och skönt i lilla stugan.
Idag var det lika kallt som igår på morgonen i alla fall och sedan blev det lite mildare så att det var nere på -10. Jobbade tillsammans med Moa idag och efter att vi gett hundarna vattensoppa så tog vi skorten upp till myren för att hämta hem slädarna. Vi har fått ta hundarna med fyrhjulingen den första biten för att sedan byta till släde och sedan byta tillbaka till fyrhjulingen på vägen hem igen. Då har vi gjort det på en myr, eftersom det varit så lite snö här och inte riktigt gått att köra med släde för har varit för lite att bromsa i. När dem var hemma så fick jag träna mitt spann 4 mil och Moa var kvar här och skärde lite snacks samt tränade valparna. Varför det blev så vet jag inte men det är ju som det är, frös i alla fall nästan tårna av mig och det hjälper inte hur man än gör för att få upp värmen igen och sockar det har jag så att det blir fullt i stöveln. Inte kul!
Var till att in och varma sig under täcket och sedan äta lite mat, sedan in under täcket igen.

lördag 10 december 2011

Släde på släde

Ja var till att köra släde idag med, men innan vi gav oss iväg tog vi skorten och körde och skottade igen lite hålor och jämnade ut lite gupp som var något besvärliga. Vid halv tolv bar vår resa genom skogen iväg och tre timmar senare var vi tillbaka frusna och kalla som vanligt. Trillade en gång idag också och var nära på att trilla en gång men jag han rädda det innan jag föll platt mot marken eller snön kanske jag ska säga.
Blev till att gå in och varma till sig efter körningen samt äta mat. När vi väl var tinade var det bara att ge sig ut igen för att ge hundarna mat efter det var det möte och nu är jag äntligen tillbaka i min lilla vrå. Men så är det ju Storm som ska tas in i garaget för natten men det är ju inte så besvärligt och det går rätt fort, sedan kan jag krypa ner i min lilla säng och varma mig samt sova. Imorgon är jag ledig!

fredag 9 december 2011

Ensam

Idag jobbade jag själv, så det innebar att jag körde släde helt själv också för första gången. Gick bra tycker jag, lugnt och fint som jag vill att det ska, för då har man mest kontroll på släden. Gillar inte att det ska gå  i kanonfart med massa gupp överallt och så har man ingen kontroll, det blir liksom inte bra då.
Trillade faktiskt också, men det var över ett gupp som jag hatar mest av allt, så det har jag bara gått och väntat på att jag ska trilla över det. Men bra gick det, tappade inte släden i alla fall och det är ju huvudsaken dock höll jag bara fast den med en hand då den andra handen tappade greppet då jag kanade med en bit och så blev det en häftig ryckning så den hängde inte riktigt med.
Kallt var det också idag då det både snöade och blåste kalla, hårda vindar. Blåser nu med fast mer, så att huset mitt snart flyger iväg.
Har nu kollat på idol och varit ute med Storm som bor i garaget för tillfället, snart ska jag kolla på idol igen och sedan ska jag nog sova.


onsdag 7 december 2011

Ingen rubrik

Igår var jag ledig, så tog en lite sväng med kameran men hittade inget att fota så blev helt enkelt bara en promenad. Finns typ renspår överallt här omkring men inte ser man någon ren, synd för det vill jag eftersom jag aldrig har sett någon. Fast jag vill dock inte träffa dem när jag kör hundar, för då blir det en väldig fart på hudarna.
Idag så körde jag och Moa släde, hade ett varsitt spann med sju hundar och det gick super bra. Trillade inte och jag fick ingen nära döden upplevelse utan jag kom helskinnat tillbaka från den lilla rutten på 3 mil. Börjar inte bli så jobbigt längre men man känner i vaderna att man inte orkar längre sträckor. Man står som på tå på medarna och så bromsar man med hälarna, så man står typ och och gungar på tårna. Får nog en väldigt bra benmuskler när jag kommer härifrån. 
Efter slädturen var det in och äta pastasallad, mums! Sedan har jag bara tagit det lugnt och nu är det möte. 



måndag 5 december 2011

Slädtur

Blev en slädtur idag, men innan dess så gav jag och Moa oss av för att köra elva hundar efter en skoter, gick mycket bra. Körde 3 mil och det tog lite mer än tre timmar, så var tillbaka vid ett någon gång och då var det till att in och äta lite snabbt sedan var det ut igen och köra släde i 4 mil. Denna gången så körde vi inte själva utan en åkte i släden så körde den andra och så bytte vi efter ett tag, så man blev inte alls lika trött och det har ju kommit mer snö också så det var inte alls lika jobbigt som första gången.

Fick oss några skratt då vi nästan höll på att trilla ett antal gånger men med nöd och näppe så klarade vi av det och kom helskinnade tillbaka utan en skråma, Lyckat!
Nu är jag dock helt slut efter att jobbat i 14 timmar med ett par få raster, som tur är så är man ledig imorgon och kan ta det lugnt och sova lite längre. Ska ut med Storm, som bor i garaget, nu innan jag kryper till kojs.

söndag 4 december 2011

Lite mer mmm i livet

Var uppe tidigt då jag inte visste vad jag skulle göra, så steg upp tidigt för då blir man klar fortare. Visade sig att jag bara behövde köra valparna. Så blev att jag tog 13 hundar efter fyrhjulingen och gav mig iväg på en 7 kilometers runda som tog 35 min.
Har inte gjort någonting annat, eller jo var ute med Moa och fotade lite sedan har jag vilat. Förkylningen börjar bli bättre men så fort man går ut hänger snoret utanför näsan, inte trevligt!
Snart ska jag ut och mata hundar sedan är det väl möte antar jag och efter det blir det nog inte så mycket, antar att jag går och lägger mig eller nått. 


fredag 2 december 2011

Lediga dagen

Har varit ledig idag så spenderade förmiddagen med att vila då jag är förkyld, men det lättade på eftermiddagen så jag gav mig ut för att se Petter köra 18 hundar efter en skoter och sedan en släde efter det.
När han åkt iväg så släppte jag och Moa ut lite valpar och sedan tog vi en runda med skotern, som efter ett tag gick för varm och började koka. Det var lite kul, haha. Men vi var nästan hemma så ringde till Markus så han fick komma och ta hem den.
Efter det var jag typ slut så blev till att kolla på film, sedan var det möte och nu kollar jag på idol.¨